Frissen Zalából

2021.12.18. 08:16

Ittas ismerősének engedte át a vezetést egy férfi Zalában

A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

police.hu

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

A rendőrök 2021. december 5-én 4 óra 20 perckor Nagykanizsán, a Balatoni úton ellenőriztek egy 23 éves személygépkocsival közlekedő péterhidai férfit.

 

Az intézkedés során a sofőrrel szemben az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott. A rendőrök emellett megállapították, hogy autó utasa, egy szintén 23 éves péterhidai lakos, aki egyben a jármű tulajdonosa, tudott arról, hogy ismerőse a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

 

A két férfit előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A gépkocsi tulajdonosa ellen járművezetés tiltott átengedése, a sofőr ellen pedig járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában