Frissen Zalából

2021.12.07. 15:26

Italozás után betört a négyfős társaság, vádat emeltek ellenük

Italozás közben jött a ötlet, pénzt kellene szerezni, a négyfős társaság rögvest be is tört a közeli étterembe, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

A bejelentett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező négy lovászi, illetve kerkateskándi fiatalember 2021. június 21-én este tíz körül Lovásziban a Maya presszó előtt italozott, amikor elhatározták, hogy egy helyi étterembe betörtek pénzzé tehető holmikért. El is mentek az étteremhez, ahol ketten hátsó raktár ajtajának befeszítésével és a szúnyogháló leszakításával bejutottak az épületbe, az irodába már az ajtó berúgásával mentek be, és kutatni kezdtek, míg két társuk az étterem közvetlen közelében a tekéző mellett figyeltek. A betörők az irodahelyiségben megtalálták a szekrénypolchoz rögzített, 845 ezer forintot rejtő bútorszéfet, és azt a polccal együtt kitépték, magukhoz vették. Ezen kívül elvitték a pénztárgép mellett borítékban, műanyag dobozban talált pénzt, több mint 13 ezer forintot, és kulcsokat Ezt követően a négy fiatal férfi futva, illetve kerékpárral távozott, menekülés közben eldobták a műanyag dobozt, a kulcsokat és a polc egy részét. Később a fémkazettát feszítővassal kinyitották, a benne talált készpénzt egymás között elosztották. A lopással okozott közel 860 ezer forint kárból 655 ezer forint megtérült; nem úgy a rongálással okozott mintegy 120 ezer forintos kár.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a négy férfi ellen a Lenti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik