Frissen Zalából

2021.12.27. 16:52

A nyílt utcán nyúlt magához egy nagykanizsai férfi, egy másik pedig Zalaegerszegen őrjöngött

Két férfi ellen megbotránkoztató magatartás miatt büntetőeljárás indult.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a nemrég vádiratba fogalt első történet ismertetésekor közölte hogy a korábban már büntetett, 52 éves nagykanizsai férfi ez év július 8-án délután fél öt körül  Nagykanizsán a  Halis István Városi Könyvtár főbejárata előtti padon ült, amikor felfigyelt egy arra elhaladó felnőtt nőre, akinek látványától izgalmi állapotba került, majd pedig, hogy vágyát kielégítse, nemi szervét elővette, és a forgalmas, nyílt utcán nem zavartatva magát kezdett testi örömöket szerezni magának. Tettét a könyvtár egyik olvasója észlelte, akinek jelzésére érkeztek ki a rendőrök és értek tetten a férfit, aki ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat.

A másik eset eseményei Zalaegerszegen zajlottak  ez év július 27-én délután. Egy 31 éves férfi és élettársa között a Kossuth Lajos és Petőfi Sándor utca kereszteződésénél a járdán rendkívül hangos veszekedés alakult ki, ennek során a férfi a karjánál fogva megrángatta élete párját, kétszer megpofozta, és egy ház falát is többször megütötte, miközben őrjöngve kiabált. A dühöngő férfi odament a közeli bank kirakatüvegének dekorálását végző  személyhez is, közel lépett hozzá, az arcába üvöltözött, trágár módon szidalmazta, majd verekedésre hívta fel, miközben levette a pólóját, és a nemi szervét mutogatta hangos szitkozódás közben. A fiatal férfit a rendőrök kiérkezése se csillapította le, mert folytatta a hangoskodást, kötekedést.

A férfi viselkedésével olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, fogalmazott a vádirat. Erre tekintettel a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság  vétsége miatt emelt vádat ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!