Hamis eurót is találtak nála

2021.12.16. 15:35

5 év börtönbüntetést kapott a kábítószert árusító zalaegerszegi férfi

A Zalaegerszegi Törvényszék a 2021. december 16. napján tartott előkészítő ülésén nem jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki kábítószer értékesítésével foglalkozott és a hatóság a lakásán hamis eurót is talált.

Zalaegerszegi Törvényszék

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A vádlott 2018 novemberétől rendszeresen, anyagi haszonszerzés érdekében kábítószert szerzett be, különböző személyeknek kábítószert adott át és értékesített. A befolyt vételárat újabb kábítószer beszerzésére fordította, illetve saját céljaira használta fel. A férfi 2019-ben legalább négy személynek 126.000 Ft értékben adott el marihuanát és speedet. A vádlott 2018 november végén Németországból 246,6 gramm marihuanát és 0,952 gramm kokaint rendelt. A postai küldeményt nem vette át, ezért a csomagot a posta visszaküldte Németországba. Mivel azt senkinek sem lehetett kézbesíteni és visszaküldeni, az erre kijelölt postahivatalban felbontották és megtalálták benne a kábítószert. 2019 áprilisában a zalai megyeszékhelyen a nyomozó hatóság a férfi gépkocsijában alufóliába csomagolt amfetamin származékot, egy anyagmaradvánnyal szennyezett befőttesüveget és 150.000 Ft készpénzt, míg a lakásán többnyire simítózáras tasakokban pszichoaktív anyagokat és kannabisz származékokat, két darab gáz-riasztó fegyvert tartozékaival, valamint 1.445.500 Ft készpénzt, 620 eurót és 600 hamis eurót foglalt le.

 

A Zalaegerszegi Törvényszék a történteket elismerő vádlottat bűnösnek mondta ki kábítószer-kereskedelem bűntettében, ezért őt 5 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. (A Büntető Törvénykönyv vonatkozó rendelkezése szerint, aki kábítószert kínál, átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik, s a bűncselekményt jelentős mennyiségű kábítószerre követi el öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető.) Emellett a lefoglalt nem hamis készpénzre vagyonelkobzást rendel el.


A vádlott köteles az állam javára több mint 1.100.000 Ft bűnügyi költséget megfizetni.

Az ítélet nem jogerős, a fellebbezés megfontolására a vádlott és védője, valamint az ügyész 3 napot tartott fenn.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!