Frissen Zalából

2021.11.10. 14:00

Három zalai sofőr is fittyet hányt az eltiltásra – egyikük letörte a sorompót, aztán elhajtott

A szabályokra fittyet hányó autósok ellen emeltek vádat nemrég, a megyei főügyészség három esetről adott ki tájékoztatást.

Arany Gábor

Egy 56 éves zalaegerszegi férfit a Zalaegerszegi Járásbíróság korábban büntetővégzésével 8 hónap időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől. Ez azonban nem tartotta vissza őt, mert a rendőrök 2021. október 12-én délután Zalaegerszegen a Gasparich Márk utcában állították meg, amint segédmotoros kerékpárral közlekedett. Ez alkalommal a Zalaegerszegi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt ellene vádat.

Nem törődött az eltiltással az 38 esztendős türjei férfi sem, akit a keszthelyi rendőrkapitányság szabálysértési hatósága 2021. április 30-án engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 3 hónapra eltiltotta valamennyi járműkategóriára vonatkozóan a közúti járművezetéstől. A férfi az eltiltás ellenére május 30-án délután egy Renault Trafic típusú tehergépkocsival közlekedett Bókaházán, amikor a rendőrök közúti ellenőrzésre megállították. Ez a lebukása sem tántorította el, mert július 5-én délelőtt Zalacséb külterületén találkoztak vele a rendőrök. Ekkor ismételten a Renault Trafic-ot vezette, amit műszaki hibája miatt vontatókötéllel másik gépjármű vontatott. A türjei férfi ellen a keszthelyi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat.

A főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett harmadik történet vádlottá lett főszereplője egy 72 éves nagykanizsai férfi 2021. augusztus 18-án kora délután személygépkocsival Nagykanizsán az Ady úton haladt. A fénysorompóval és félsorompóval is ellátott vasúti átjáróhoz érve figyelmetlensége miatt későn észlelte, hogy a fényjelző berendezés villogó piros jelzést ad, ezért fékezése dacára behajtott autójával a vasúti átjáróba, majd a síneken megállt. Ezt követően a sofőr hátramenetbe váltott, kitolatott a vasúti átjáróból, ennek során járműve jobb oldalával nekiütközött a félsorompó éppen leereszkedő csapórúdjának, amit letört. Ez után a férfi az átjáró előtt megállt, az úttestre zuhant csapórudat a fénysorompó elé helyezte, majd a vonat elhaladását követően gépkocsijával elhajtott a helyszínről. Tettével a közlekedés résztvevőinek biztonságát veszélynek tette ki, és a MÁV Zrt.-nek anyagi kára keletkezett.

Az idős autós ellen az egerszegi járási ügyészség közlekedés biztonsága elleni gondatlan vétség miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában