Frissen Zalából

2021.11.24. 07:00

Megszökött és lopni járt a nevelésbe vett szentpéterúri fiú

Megszökött a nevelésbe vett kamasz, és lopni járt.

Arany Gábor

A szentpéterúri fiút 16 évesen tavaly májusban vette nevelésbe a gyermekvédelmi szolgálat, és a megyeszékhelyen jelölt ki neki gondozási helyként egy lakásotthont. A kamasz innen rendszeresen megszökött, szüleinél vagy falujában lakatlan házakban húzta meg magát. Azért, hogy drogot, pszichoaktív anyagot vehessen magának, lopásból szerzett értékesíthető holmikat. Tavaly augusztus 7-re virradó éjjel gyerekkorú társával a szentpéterúri iskolából loptak el három laptopot. Ehhez a kamasz előbb vascsővel betörte az iroda ablakát, majd társa bemászott, és kiadogatta a holmikat.

A kamasz visszakerült a lakásotthonba, ahonnan szeptember 3-án este engedély nélkül távozni akart. Ezt észlelte a gyermekfelügyelő, aki maradásra szólította fel, majd mivel ezzel nem ért el eredményt, a fiú karja után nyúlt. Ekkor a kamasz megfordult, és olyan erővel lökte el a nőt, hogy a teraszon elesett, térde és csuklója megsérült, egyik csontja elrepedt.

A fiú szeptember 30-ra virradóan újabb betörésre szánta el magát. Szentpéterúron egy Ady utcai, használaton kívüli házba jutott be a fürdőszoba ablakán át. Mikrohullámú sütőt, gördeszkát, késkészletet, zöldséghámozót vitt magával.

A kamasz ellen az egerszegi járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint lopás és testi sértés miatt emelt vádat, közölte dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik