Frissen Zalából

2021.11.11. 13:39

Egyszerű módon szerezte be az alkatrészeket egy nemesapáti férfi: fogta, és ellopta

Az autóalkatrészek beszerzésének egyszerű módját választotta a Nemesapátiban élő férfi, ellopta azokat; az ügyében nemrég született meg a vádirat.

Arany Gábor

Ezt ismertetve dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a történet vádlottá lett főszereplője, egy 39 éves, nemesapáti férfi 2021. április 13-án este tíz óra előtt nem sokkal Fiat Scudo kisteherautóval jelent meg Zalaegerszegen a Zrínyi út 18-20. szám alatti parkolóban. Az ott álló Audi A4 típusú személygépkocsi jobb első ablakát betörte, a gépkocsi motorháztetejét felnyitotta, a járműből kiszerelte és ellopta a xenon-fényszórókat, illetve a hűtőrácsot, majd bő negyed óra elteltével távozott.

A nemesapáti férfi egy hónappal később, május 18-án délután öt órakor egy Audi A4 típusú személyautóval jelent meg Zalaegerszegen az Ola utcában az Interspar áruház parkolójában, majd várakozott. Ide érkezett este hat óra előtt pár perccel egy Opel Corsa típusú személyautó, amivel tulajdonosa leparkolt, a gépkocsit bezárta, majd bement vásárolni az áruházba. A nemesapáti férfi ekkor autójával az Opel mellé parkolt, és alig öt perc alatt kiszerelte, kifeszegette, majd kivágta az Opel menetfénylámpáit, valamint ködfényszóróit, amitől közben az Opel lökhárítója is megrongálódott. A két alkalommal a tolvaj a lopással és rongálással 150 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg.

Az egerszegi járási ügyészség különbözőképpen minősülő lopás miatt emelt vádat a nemesapáti férfi ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában