Frissen Zalából

2021.11.12. 10:57

Egy letenyei házhoz riasztották a tűzoltókat, ám sem tüzet, sem bajba jutottakat nem találtak

Néhány nappal ezelőtt, az esti órákban érkezett jelzés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, miszerint egy családi házból dől ki a füst Letenyén.

Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint, a helyszínre a város hivatásos tűzoltói mellett Nagykanizsáról is elindult egy raj, azaz 2 tűzoltóautó és 12 tűzoltó sietett a bajba jutottak megsegítésére. Csakhogy a bejelentő által közölt címen a kiérkező egységek sem tüzet, sem tűzre utaló nyomot nem találtak. A tájékoztatás szerint, egy szándékosan megtévesztő jelzés történt.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy azok, akik „játéknak” vagy „viccnek” tekintik a segélyhívó vonalakat, csúnyán pórul járhatnak. A kamu segélykérés szabálysértésnek számít. Azok, akik tűzoltásra vagy a műszaki mentésre vonatkozóan szándékosan megtévesztő jelzést adnak, nem csak pénzbüntetéssel, hanem elzárással is sújthatók. Ráadásul a büntetés mellett a tűzoltók vonulásának költségeit is a betelefonálóval fizettetik meg. A vonulás költségeinek teljes megfizetésére kötelezik azt is, aki által fenntartott tűzjelző berendezés gondatlanságból kifolyólag generált téves tűzátjelzést a katasztrófavédelem irányába.

Aaz ilyen jellegű jelzések adott esetben komoly tűzoltói erőket vonhatnak el azokról a helyekről, ahova tényleg valós beavatkozásra érkeznének a zalai lánglovagok. Így, amikor pár percen múlnak ember életek egy káresetnél, lehet, hogy pont egy ilyen jó „mókának” tűnő szabálysértés miatt nem tudják a tényleges munkájukat végrehajtani tűzoltók!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában