Frissen Zalából

2021.10.05. 14:31

Se vagyona, se jövedelme nem volt a keszthelyi férfinak, mégis jól élt

Több tízmillió forint kár okozásával gyanúsítják azt a középkorú keszthelyi férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára minap rendelte el a bíróság.

Arany Gábor

A történtekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség szóvivője közölte, hogy az 56 éves férfi korábban már többször állt bíróság előtt, ez év májusában 4 év börtönre ítélték el csalás és más bűncselekményekért. Jelen büntetőügyben azzal gyanúsítják, hogy 2020 november végén országosan ismert vállalkozóra hivatkozva állami támogatás megszerzését ígérte egy hévízi nőnek, és az ügyintézésre közel 1,4 millió forintot vett át. A pénzt többszöri követelésre és részletekben fizette vissza. Ezt megelőzően 2017 júliusától 2020 decemberéig volt kapcsolatban egy szombathelyi nővel, akinek ingatlanvásárlást ígért, és erre több részletben összesen 11 millió forintot vett át. A férfi ingatlant nem vásárolt, a pénzt nem fizette vissza. Egy budapesti nőtől közös életük kialakítására, valamit üzleti kapcsolataik megalapozására vett át összesen 23 millió forintot. Mivel a tervek nem valósultak meg, azt a látszatot keltette hogy a pénzt akkor tudja visszafizetni, ha a nő tulajdonában lévő lakásra jelzálogjogot alapít és további üzletbe kezdenek. A tulajdonost megtévesztve azonban adásvételi szerződést készíttetett a férfi, majd túladott a lakáson, ily módon 36 millió forint kárt okozott. Három évvel ezelőtt 2018 májusában zsámbéki férfinak ajánlotta hogy cégének százmillió forintos kamatmentes hitelt intéz, amit országosan ismert politikus vállalkozása biztosít. Az ehhez szükséges szerződések költségére 800 ezer forintot vett át. A hitel nem valósult meg, a pénzt ez esetben visszafizette.

A keszthelyi járási ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását tekintettel arra, hogy többször kivonta magát a hatósági eljárás alól, szabadságvesztésének letöltésre sem vonult be. Családjának és neki nincs vagyona, se állandó jövedelme, ezért okkal feltételezhető, hogy az átlagot meghaladó színvonalú életvitelét bűncselekmények elkövetésével biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában