Frissen Zalából

2021.10.18. 16:16

Netes videón gyalázta a rendőrőket az az alsórajki férfi, aki a szomszédját azzal fenyegette, hogy fejszével fog rátámadni

A szomszédját fenyegette meg életveszélyesen, a vele szemben korábban eljáró rendőröket pedig sértegette, az a fiatal férfi, aki ellen tettei miatt nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A 31 éves alsórajki férfi ez év január 24-én az egyik internetes közösségi oldalon tett közzé azt a kétperces videófelvételt, amit magáról készített. Ebben az Alsórajkon körzeti megbízottként dolgozó rendőrt szidalmazta és otromba módon trágárságokkal sértegette, és különösen rendőri munkájával kapcsolatban becsmérelte durván.

Ennyivel azonban nem érte be, mert másnap újabb, hasonló tartalmú videófelvételt tett közzé, de ez már 33 perc hosszúságúra nyúlt el. Ebben már nemcsak az előző videóban emlegetett alsórajki körzeti megbízottat, hanem másik rendőrt is, valamint még egy személyt szidalmazott. A trágárságok mellett különféle, általuk elkövetett bűncselekményeket sejtetve szidalmazta őket. A videóban emlegetett két rendőr – hivatalos személyként eljárva – korábban már több alkalommal intézkedett az alsórajki férfi ellen, aki emiatt haragudott meg rájuk, és ragadtatta el magát.

Haragos viszonyba került azzal a nővel is, akitől az ő korábbi élettársa 2020 decemberében bérbe vett egy alsórajki házat. Ez a férfinak nem tetszett és szerette volna elérni, hogy a bérleti szerződést mondja fel. Annak érdekében, hogy ezt a célt elérje, többször kiabálva, trágár módon szidalmazta és fenyegette a bérbeadót. Ennél is továbbment azonban április 11-én és másnap, amikor is már azzal fenyegette meg a nőt, hogy fejszével fog rátámadni, felgyújtja a házát és az istállóját, amennyiben a szerződést nem bontja fel.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint az alsórajki férfi ellen a kanizsai járási ügyészség becsületsértés, rágalmazás, valamint zaklatás miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik