Frissen Zalából

2021.10.01. 15:28

Megszületett a Keszthelyi Járásbíróság ítélete: ilyen büntetést kapott a férfi, aki a testvérének okmányait használta

A Keszthelyi Járásbíróság a 2021. október 1. napján megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki saját testvérének okmányait felhasználva 1.100.000 Ft kárt okozott.

Zalaegerszegi Törvényszék

Fotó: pixabay.com

A vádlott 2019 júniusában saját testvérének személyi igazolványát, lakcímkártyáját felhasználva – magát a testvérének kiadva – lakossági folyószámlát nyitott egy pénzintézetnél. Azt „sajátjaként” kezelte, így többek között arra utaltatta a munkabérét is. A férfi öt alkalommal használta a testvére nevére szóló okmányokat. Volt, hogy hitelkártyát igényelt, műszaki cikkeket vásárolt, mint pl. LED tévét, mobiltelefont, monitort, Xbox játékkonzolt. Megpróbált vele hitelt is felvenni, azonban a bank a hitelbírálat során a kérelmét elutasította.

A Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő vádlottat bűnösnek mondta ki 3 rendbeli csalás bűntettében (amelyek közül egy folytatólagosan elkövetett), 3 rendbeli folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás bűntettében, ezért őt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, s pártfogó felügyeletet rendelt el vele szemben.

Az ítéletet a vádlott és a védője, valamint az ügyész tudomásul vették, így az – a polgári jogi igény kivételével – jogerős – tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!