Frissen Zalából

2021.10.26. 12:54

Látni és látszani – Zalában is díjmentesen tudják átvizsgáltatni gépjárműveiket

Zala megyében is kezdetét vette az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett „Látni és látszani” közlekedésbiztonsági kampány.

police.hu

Fontos, hogy a látni és látszani elvet autós és gyalogos egyaránt szem előtt tartsa, figyelmeztet Csobot Beatrix

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

A program célja, hogy felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét a látás és a láthatóság fontosságára. A kampány ideje alatt a gépjárműveken a világító- és fényjelző berendezéseket valamint a gumiabroncsokat lehet díjmentesen megnézetni a programban résztvevő szervizekkel, illetve a járművezetők ingyenesen megvizsgáltathatják a szemüket is.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki teheti, vegyen részt az akcióban, és használja ki a biztonságát szolgáló lehetőségeket; díjmentesen. Vizsgáltassa át járművét, ellenőriztesse látását, és fogadja meg a szakemberek tanácsait!

Az ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokról az adott szervizben lehet bővebb tájékoztatást kérni. A kampány hivatalos honlapján megtalálhatók az akcióhoz csatlakozott szervizek, optikusok, OMV-töltőállomások – közölte a police.hu.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában