Frissen Zalából

2021.10.01. 08:38

Közel 76 millió forintos kárt okozhatott betöréssel két fiatal férfi Zalában

Több tízmillió forint kárt okozó betöréssel gyanúsítják azt a fiatal férfit, akinek bűnügyi felügyeletét a héten rendelte el az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója.

Arany Gábor

betörés ill

Fotó: pixabay.com

Az előzményekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy 2019. december 10-én déltájt Nagykanizsa keleti, szabadhegyi városrészében családi házba jutottak be ismeretlen tettesek, akik nagy mennyiségű készpénzt, forintot és eurót vittek magukkal.

A nyomozó hatóság gyanúja szerint a közel 76 millió forintos kárt okozó betörést két fiatal férfi követte el, egyiküket kedden vették őrizetbe a rendőrök. Társa, aki ellen 2019 szeptemberétől elfogatóparancs volt érvényben, de a betöréskor még bujkált, azóta már börtönben került és szabadságvesztését tölti.

Az eddig feltárt adatok arra mutatnak, hogy a kedden elfogott férfinak köze lehetett a betöréshez, mert azt követően költekezésbe kezdett, három nagy értékű gépkocsit is vásárolt, egy BMW X3-ast például már december 14-én megvett élettársa nevére.

A betörés után két hónappal céget alapított hárommillió forintos alaptőkével, fél évvel később Nagykanizsán vásárolt ingatlant több millió forintért. Tette mindezt úgy, hogy a korábbi évekre vonatkozóan adóbevallásaiban belföldről származó jövedelmet nem jelölt meg. Bár ausztriai munkákból származott bevétele, de ez nem lett volna elég fedezet a költekezésre. Mindezek mellett további olyan információk állnak a nyomozó hatóság rendelkezésére, amelyek bizonyossággá erősíthetik a gyanút. Egyebek mellett az is, hogy a férfi 2020 januárjában külföldön nyitott bankszámlát. Az eddig feltárt tények alapján feltehető, hogy a betörés után különböző pénzügyi műveletekkel igyekezték elleplezni a pénz eredetét.

A kanizsai járási ügyészség a fiatal férfi letartóztatását indítványozta tekintettel arra, hogy szabadlábon hagyása esetén fennáll a lehetősége annak, hogy tanúkat befolyásolja, megfélemlíti, a megszerzett vagyont megpróbálja az esetleges lefoglalás alól kivonni, és fennáll a veszélye annak is, hogy elhagyja Magyarországot.

Az egerszegi járásbíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el harminc napra a férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában