Frissen Zalából

2021.09.15. 15:35

Rendszámokkal trükközött az osztrák férfi, Zalában derült fény a különös cserére

Elöl és hátul más rendszámtáblát szerelt autójára, ráadásul az egyiket lopta az az osztrák férfi, aki ellen a vegyes hatósági jelzés használata miatt büntetőeljárás indult.

Arany Gábor

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett, nemrég vádemelésig jutott történet szerint a 47 éves osztrák férfi 2020. október 22-én késő este Zalaegerszegen a Sport utcában egy parkoló Daewoo Kalos típusú személygépkocsi hátuljáról a magyar rendszámtáblát a tartó keret szétfeszítésével levette, majd a felszerelte a tulajdonában lévő, Ausztriában nyilvántartásba vett, és eredetileg osztrák hatósági jelzéssel rendelkező Volkswagen Caddy típusú személygépkocsira oly módon, hogy az osztrák hatósági jelzést a gépkocsi elejéről levette, a helyére feltette a lopott magyar rendszámtáblát.

A férfi a gépkocsi elejéről leszerelt osztrák rendszámtáblát ez után a szélvédő mögé tette, míg hátul osztrák rendszámtáblát változatlanul a gépkocsin hagyta. Az ily módon kétféle hatósági jelzéssel ellátott járművel kelt útra. Másnap délelőtt a 75-ös főúton robogott Pacsa felől Zalaapáti irányába, amikor fél tíz körül a dióskáli elágazótól körülbelül 400 méterre a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzésre megállították és fény derült a különös rendszámcserére.

Az osztrák férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában