Frissen Zalából

2021.08.16. 07:25

Végigsöpört a vasárnapi vihar Zala megyén: kidőlt fák, szünetelő áramellátás

Jellemzően kidőlt fák, letört faágak miatt riasztották a tűzoltókat a vasárnap esti viharral összefüggésben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfő reggel az MTI-vel.

MTI, zaol.hu

A szécsiszigeti állapotok

Forrás: Olvasó

Fotó: Gazdag Tamásné

Mukics Dániel tájékoztatása szerint országszerte több mint 150 esethez riasztották a tűzoltókat. A vihar a legtöbb munkát Zala megyében, azon belül is Zalaegerszegen adta, de Budapesten, Pest, Fejér és Nógrád megyében is többször riasztották a tűzoltókat. Többségében lakóházakra, garázsokra, utakra, elektromos vezetékekre dőlt veszélyes fákat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

Fotó: Olvasó
Fotó: Németh Ildikó / Olvasó

Példaként említette, hogy Zalaegerszegen a Hét vezér utcában lakóházra, melléképületre, a Kodály Zoltán utcában pedig garázsokra dőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat. A Gasparich Márk utcában egy fa ága letört és egy személyautóra esett. Több helyen is elektromos vezetékekre dőltek a fák, elszakítva azokat. Emiatt este 27 Zala megyei településen mintegy 3 ezer szolgáltatónál szünetelt az áramellátás. Jelenleg még 4 településen csaknem kétszáz fogyasztónál nincs áram, a szolgáltató folyamatosan dolgozik az áramellátás helyreállításán.

A szécsiszigeti állapotok
Fotó: Gazdag Tamásné / Olvasó
Fotó: Gazdag Tamásné / Olvasó
Fotó: Gazdag Tamásné / Olvasó
Fotó: Gazdag Tamásné / Olvasó

Az erős szél néhány épületet is megrongált: Zalaegerszegen a Göcseji úton egy benzinkút előtetőjét bontotta meg a szél. Szintén Zalaegerszegen a Vizslaparki úton egy tízemeletes társasház bádogborítását tépte fel a szél. A Zala megyei Babosdöbrétén a Kő-hegy utcában egy cseréptetős nyitott garázs dőlt rá a bent parkoló két autóra.

https://www.zaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/hatalmas-agakat-tort-le-a-fakrol-a-vihar-zalaegerszegen-5498228/

Mindemellett két családi házba is villám csapott: Budapest XVII. kerületében a Gombosi utcában és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban a Fenyves utcában is villám csapott az épületbe, ami miatt kigyulladt a tető. A tűzoltók mindkét égő házat eloltották, egyik esetnél sem sérült meg senki – tájékoztatott az OKF szóvivője.

[video width="640" height="480" mp4="https://www.zaol.hu/wp-content/uploads/2021/08/909280020210815230103369592453119022.mp4"][/video]

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint délutántól ismét országszerte várhatók heves zivatarok. Zala megyére előfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/vihar-csapott-le-a-zala-megyere-5498270/

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/a-vihar-lecsapott-felbeszakadt-a-zte-fc-merkozese-5498069/

https://www.zaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/viharos-szellel-jon-a-hidegfront-zalaba-elsofoku-figyelmeztetest-adtak-ki-5499278/

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ekkora-pusztitast-vegzett-a-vasarnapi-vihar-zalaegerszegen-kepriport-5500166/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!