Frissen Zalából

2021.08.04. 11:21

Tűz keletkezett egy zalakarosi hotelben (videó) – Frissítve

Tűz keletkezett a zalakarosi Hunguest Hotel Freya ötödik emeletén szerdán délelőtt fél tizenegy körül az egyik szobában.

Arany Gábor, MTI

Fotó: Olvasó

Az lángok elfojtására a II., kiemelt fokozatú riasztásnak megfelelően a zalakarosi és a nagykanizsai, valamint a pacsai hivatásos tűzoltók vonultak ki, de kiérkezésük előtt a szálloda egyik vendége, egy nyugdíjas szekszárdi tűzoltó már elkezdte megszervezni a beavatkozást, az épület kiürítését, ennek során 60 személy hagyta el a szállodát.

Fotó: Olvasó

A lángok további három szobát és egy rekreációs helyiséget is károsítottak. A rövid időn belül megfékezett tűz nem okozott személyi sérülést, közölte érdeklődésünkre Kósi Zsolt, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Frissítés: Vélhetően a klímaberendezés elektromos zárlata miatt ütött ki tűz. Több szoba is használhatatlanná vált; az érintett vendégek többségét más szállodákban helyezték el – mondta el a Hunguest Hotels Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére.

Amint azt korábban a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelezte, senki nem sérült meg, de a hotelt kiürítették, hatvan embernek kellett elhagynia az épületet.

Labossa Lajos hozzátette: két szoba égett ki, egy harmadiknak az ajtaja károsodott, de az oltási munkálatok miatt 28 szobából ki kellett költöztetni a vendégeket. A szinte teltházzal üzemelő hotel érintett 50-60 vendégének egy részét más zalakarosi hotelben helyezték el, másokat a szállodalánc tapolcai vagy bükfürdői egységeiben a kérésük szerint, néhányan pedig hazautaztak.

A szállodalánc munkatársai felvették a kapcsolatot azokkal a vendégekkel, akik a közeli napokban érkeztek volna Zalakarosra, jelezve, hogy számukra visszatérítik a pihenésük árát vagy a társaság más hoteljeiben helyezik el őket.

A korábbi információval ellentétben a zalakarosi szállodában még nem végezték el a tervezett felújítást, erre majd később kerül sor – tette hozzá Labossa Lajos.

Fotó: Olvasó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában