Frissen Zalából

2021.08.09. 20:13

ROADPOL Speed Zalában is! Egy hétig tart a fokozott sebességellenőrzés

Egy héten keresztül tart a fokozott sebességellenőrzés.

police.hu

Fotó: police.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vesz az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL által augusztus 9-15. közötti időszakra meghirdetett Speed elnevezésű fokozott ellenőrzésben. Az ellenőrzések célja a sebességtúllépés miatt bekövetkezett balesetek megelőzése, és a közlekedésbiztonság javítása. Az egyenruhások Zala megyében tizennyolc helyszínen hajtják végre az európai szinten koordinált közlekedésbiztonsági akciót.

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás, a rendőrség folyamatos ellenőrzésekkel és figyelemfelhívó kampányokkal küzd azért, hogy a szabályokat mindenki betartsa. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a közutakon kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket közlekedési baleset miatt.

Fotó: police.hu

Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák - írja a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában