Frissen Zalából

2021.08.03. 16:36

Megütötte az állatmenhely vezetőjét az inkei férfi Nagykanizsán

Nem akarta kifizetni a kutyájával kapcsolatos költségeket, megütötte az állatmenhely vezetőjét. A magáról megfeledkezett férfi ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: illusztráció/pixabay

A 47 éves inkei férfi kutyája elkóborolt és a településen, 2021. március közepén fogták be az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület munkatársai.

A chip és azonosító nélküli állatot Nagykanizsára, a Csákány utcai telephelyükre szállították. A gazdája ezt követően 2021. április 12-én megjelent az állatmenhelyen, azzal a szándékkal, hogy kutyáját elvigye. Ekkor az állatmenhely vezetője közölte vele, hogy mivel a kutya tulajdonjogát nem tudja igazolni, az ebet csak a keletkezett költségek, körülbelül 100 ezer forint megfizetését követően tudja kiadni számára.

A tájékoztatást a férfi ekkor tudomásul vette, és úgy egyeztek meg, hogy 2021. április 18-án visszatér a menhelyre az állatért. Ilyen előzmények után április 15-én délelőtt férfi megint megjelent, ekkor a menhely vezetője és kolléganője éppen a telepen élő kutyákat fényképezte a bejárat előtt.

A telephely vezetője a kocsibejáró hídján fogadta a férfit, akinek ismét elmondta, miszerint chip nélkül, valamint a befogással, tartással és ivartalanítással járó költségek megfizetése nélkül nem viheti el az ebet. A férfi ekkor viszont már felháborodott és vitatkozni kezdett a vezetővel, aki egy pillanatra elfordult tőle, mire a férfi kétszer ököllel az arcába ütött, nyolc napon belül gyógyuló zúzódást okozva.

A férfi fényes nappal, a bárki által szabadon megközelíthető, illetve látogatható állatmenhely előtti közterületen támadt rá áldozatára; tette ily módon alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

Képünk illusztráció. / pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában