Frissen Zalából

2021.08.30. 20:00

Meghamisította az adásvételi szerződéseket a türjei férfi

A vádemelésig jutott történet részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.

Arany Gábor

Fotó: illusztráció/pixabay

E szerint a 38 éves türjei férfi 2020. március 10-én vásárolt meg egy SEAT Cordoba személygépkocsit, amit az eladó röviddel azt megelőzően, 2020. február 19-én vette meg egervölgyi tulajdonosától, és nem történt meg az átíratás. A türjei férfi a gépkocsit folyamatosan használta, majd a tulajdonjog bejegyzésére 2020. augusztus 7-én megjelent a zalaszentgróti járási hivatalnál.

A tulajdonjogának igazolására hamis, illetve valótlan tartalmú adásvételi szerződéseket használt fel. A férfi ugyanis 2020. június 9-i keltezéssel készített olyan adásvételi szerződést, miszerint a feltüntetett időpontban az első tulajdonos értékesítette a gépkocsit a másodiknak, illetve 2020. július 22-i dátummal olyan szerződést, amelyben a második tulajdonos értékesítette már neki a járművet.

A szerződések adatai nem feleltek meg a valóságnak, ezen kívül az okiratokon szereplő korábbi tulajdonosok névaláírásait a türjei férfi hamisította.

Azzal, hogy a férfi a hamisított adásvételi szerződéseket felhasználta, valótlan adatok kerültek a közhiteles gépjármű-nyilvántartásba.

A Keszthelyi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a türjei férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában