Frissen Zalából

2021.08.31. 15:31

Maradandó testi fogyatékosságot okozott áldozatának egy zalaegerszegi fiatal

Barátnője megsértése miatt ököllel vett elégtételt, az egyik áldozat maradandó testi fogyatékosságot szenvedett.

Arany Gábor

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A büntetőügyről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint a történtek idején 19 éves zalaegerszegi fiatalember 2020. augusztus 29-én késő este a megyeszékhelyen a Széchenyi téren odament két ittas férfihoz, hogy számon kérje rajtuk, viselkedésüket, mert szerinte beszólogattak, illetve fütyülgettek a barátnőjének. A fiatalember nemcsak hangot adott felháborodásának, hanem az egyik férfit egy alkalommal ököllel, közepes erővel megütötte a bal arcán. Ettől áldozata hanyatt a földre esett. A támadó ennyivel nem érte be, mert hirtelen beleütött a másik férfi arcába is, aki az ütéstől szintén a földre esett, majd a fiatalember elfutott.

A földre zuhanás következtében az egyik megtámadott nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett: a nyakszirtcsontja törött, az agy mindkét oldali homlok- és halántéklebenye zúzódott, lágyagyburok, valamint keményburok alatti bevérzés és vizenyő keletkezett nála. A nyolcvan nap alatt gyógyuló sérülésekből szaglászavarban megnyilvánuló maradandó testi fogyatékossága alakult ki a férfinél. A társa könnyű sérülést szenvedett.

Az egerszegi járási ügyészség testi sértés miatt emelt vádat a támadó ellen.

Fotó: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában