Frissen Zalából

2021.08.23. 07:00

Kidobta más holmiját a baki férfi

Kidobta az ismerőse által rábízott holmik többségét; a fiatal férfi ellen sikkasztás miatt emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A nem szokványos történet részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője osztotta meg lapunkkal. Eszerint a 30 éves baki férfi 2019. december 22-én a Ferihegyi repülőterén várta Angliából hazatérő ismerősét, akivel megbeszélte, az éjszakát a budapesti lakásán tölti, majd gondoskodik poggyászainak, három táskájának Zalaegerszegre szállításáról. Ennek érdekében telekocsis szolgáltatást vett igénybe. A megállapodás szerint a csomagok a telekocsisnál maradtak volna, míg tulajdonosuk nem jelentkezik értük. A kapcsolatfelvétel azonban elmaradt telefonszám hiányában. Így esett meg, hogy jó pár nappal később, amikor a baki férfi Zalaegerszegen találkozott telekocsis ismerősével, derült ki, hogy a három táska még mindig a gazdájára vár. Ezt követően a baki férfi átvette a táskákat, majd átvizsgálásuk után kettőnek a tartalmát a Tesco előtti ruhakonténerbe ürítette. A harmadikat pedig a néhány ruhaneművel, iratokkal magával vitte visszautazásakor Budapestre. Miután megüzente neki a telekocsis, hogy az Angliából hazatérő ismerős még mindig várja a holmiját, elküldte neki a táskát azzal, hogy adja át őket a tulajdonosának.

A vádirat megállapítása szerint a kidobott holmik értéke 300–350 ezer forint közé tehető. A baki férfi ellen az egerszegi járási ügyészség sikkasztás miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában