Frissen Zalából

2021.08.09. 16:02

Forró levesbe ült bele a 3 éves gyerek Szentliszlón

A kisfiú a történtek következtében 8 napon túl gyógyuló I-II. fokú égési sérüléseket szenvedett el, testének mintegy 11 százalékára kiterjedően.

Arany Gábor

20200905 Szombathely Családi Nap "Főzzünk, játszunk, versenyezzünk együtt" Újszerű ötlettel állt elő a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete: közösségépítő családi napot hirdettek főzőversennyel, játékkal. Hat csapat jelentkezett, de a nap folyamán új és új családtagok, vendégek érkeztek a régi huszárlaktanya udvarán felállított sátorhoz. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Fotó: Illusztráció / Cseh Gábor / Vas Népe

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint tavaly június 28-án Szentliszlón fia születésnapjának megünneplésére készült egy 50 éves férfi és családja. Az alkalomra házigazda a Kossuth utcai lakóház udvarán 10 literes bográcsban gulyáslevest főzött. Az étel kora délutánra készült el, ekkor a bográcsból egy fazékba mertek át a levesből. Ezt követően a forró levessel még körülbelül félig telt bográcsot a férfi az udvaron hagyta úgy, hogy azt egy rá illő, azonban fixen nem rögzített fedővel takarta le.

A családtagok már kerti pavilon alatt felállított asztalnál tartózkodtak, amikor két óra tájt egy 3 éves kisfiú az asztaltól körülbelül 4 méter távolságra lévő bográcsot ülőalkalmatosságnak vélve hirtelen mozdulattal ráhuppant a lefedett bogrács tetejére. A bogrács fedele ettől megbillent, és a gyerek alsótestével a forró ételbe csúszott. Ezt észlelve az 50 éves férfi a hangosan síró gyermeket kikapta a bográcsból és a lakóház fürdőszobájába rohant vele, ahol a hideg zuhany alá tették, majd csomag fagyasztott zöldséggel kezdték el hűteni a megégett testfelületet. Ezt követően a kisfiút személygépkocsival a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházba, majd onnan a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházba szállították.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a szentliszlói férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában