Frissen Zalából

2021.08.06. 11:14

Engedély nélkül vezettek, a zalaegerszegi és a keszthelyi rendőrök őrizetbe vették őket

Az egyik férfi nem biztosított elsőbbséget a gyalogosoknak, a másik alkoholt is fogyasztott.

police.hu

Fotó: police.hu

Személyautóval közlekedett egy Zalaszentivánon élő férfi 2021. augusztus 5-én 10 óra 40 perckor Zalaegerszegen, amikor a Kosztolányi Dezső úton haladva egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve nem biztosított elsőbbséget az úttesten átkelni szándékozó gyalogosoknak, és megállás nélkül haladt el előttük. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Lovas-Kutyás Alosztályának munkatársai a férfit igazoltatták, aki vezetői engedélyt átadni nem tudott a rendőröknek, mert azzal nem rendelkezett.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság járőrei 2021. augusztus 6-án 1 óra 30 perckor Keszthelyen, a Tapolcai úton állítottak meg egy személyautóval közlekedő 38 éves gyenesdiási lakost. A rendőrök megállapították, hogy a férfi vezetői engedélyét korábban visszavonták, ráadásul az alkoholteszter pozitív értéket mutatott nála, ezért további mintavételre előállították.

A rendőrök mindkét járművezetőt engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. A szabálysértőket 72 órán belül bíróság elé állítják – közölte a police.hu.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a járművezető az általa vezetett, engedélyhez kötött jármű vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, ezen szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában