Frissen Zalából

2021.08.27. 12:55

15 éves fiút gázoltak el a zebrán: a kanizsai rendőrök befejezték a vizsgálatot

A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

police.hu

Fotó: police.hu

Egy 60 éves helyi férfi közlekedett személyautóval 2021. június 18-án 8 óra 45 perckor Nagykanizsán, a Teleki úton a Kórház utca irányából a Hevesi Sándor utca felé. A 76-os számú ház előtti kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve nem biztosított elsőbbséget a neki balról, az úttesten átkelni szándékozó 15 éve fiú részére, akit a gépkocsival elütött. A gyalogos a baleset során a szélvédőre csapódott, és súlyos sérüléseket szenvedett.

Fotó: police.hu

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek – tudatta a police.hu.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályokat betartva közlekedjenek, és vezessenek óvatosan!​ A gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért a járművezetőknek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel – amennyiben szükséges – a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjanak állni.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-zebran-utottek-el-egy-fiatal-fiut-nagykanizsan-5325509/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában