Frissen Zalából

2021.07.20. 09:18

Egy férfi vizelés közben levideózta a zalaegerszegi nőt, később a felvétellel zsarolta

Titokban készített intim felvétellel zsarolta meg a nőt a fiatal férfi, vádat emeltek ellene.

Arany Gábor

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit által ismertetett történet vádlottá lett főszereplője, egy fővárosi, 34 éves férfi az internetes közösségi oldalakon figyelt fel a zalaegerszegi nőre, akit a közösségi oldalakon rendszeresen követett és megtekintette az általa közzétett fotókat.

A férfi 2018. augusztus 11-én egy budapesti szórakozóhelyen meglátta a nőt, akit onnantól folyamatosan figyelni kezdett, majd követte még a női mosdóba is. A férfi azzal a céllal, hogy a nőt a szomszédos fülkéből megfigyelje és róla titokban felvételeket készítsen bement a női mosdóba és a térelválasztó felett átnyúlva mobiltelefonjával videófelvételt készített róla intim helyzetben, anélkül, hogy ezt a nő észrevette volna.

A férfi csaknem egy évvel később egy budapesti internet-kávézóból küldött e-maillel felvette a kapcsolatot a nővel azt közölve, miszerint van egy ismeretlen, perverz rajongója, aki tönkre akarja tenni a modellkarrierjét és e célból ez az ismeretlen személy megbízta őt azzal, hogy nyilvános WC-ben készítsen róla videófelvételt, amint éppen vizel. Az elektronikus levélben azt is közölte, hogy ő ezt a videófelvételt elkészítette, de csak akkor nem adja át a megbízójának, ha nő fizet neki 3 millió forintot. A férfi az elektronikus leveléhez mellékelt kettő fotót is, amit az általa készített videófelvételből vágott ki. A valóságban nem volt megbízója, hanem a a kitalált történettel a pénz jogtalan megszerzése volt a cél...

A nő a levélre nem válaszolt, a pénzt nem fizette ki, hanem feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi ellen zsarolás bűntettének kísérlete és tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Kiemelt kép: Illusztráció/pexels.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!