bűnügy

2021.06.23. 17:00

Pofozkodott, fenyegetőzött a fiatal férfi, vádat emeltek ellene

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint egy pacsai férfi használt dobkályhát adott el ismerősének tavaly december közepén.

zaol.hu

Pár órával később megjelent az eladó lakásán egy 18 éves helybeli férfi, és követelte vissza a kályhára kapott 3000 forintot, mondván, a vevő szegény, tőle nem szabad pénzt elfogadni.

Az eladó a fenyegetés hatására átadta a pénzt a hívatlan látogatónak, aki ezzel nem elégedett meg, tovább fenyegetőzött, kilátásba helyezve, hogy az eladó élettársát sem fogja kímélni, ha nem kap még ötezer forintot. Szorult helyzetében a pár átadta a pénzt.

Az atrocitás hatására ellentmondani nem mertek, hatósághoz sem fordultak. Egy héttel később a fiatal férfi újra felbukkant náluk, és mások jelenlétében számon kérte, miért állítják róla, hogy zsarolja őket, majd a férfit pofon ütötte, és távozott.

A vendégek is hazaindultak, már az utcán jártak vendéglátóik társaságában, amikor a fiatal férfi újra felbukkant és ismét arcul ütötte ellenfelét, majd az élettársát is.

Az eset után a megtámadott férfi elmenekült otthonából és két napot hajléktalanszállón töltött. Az egerszegi járási ügyészség zsarolás és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában