Frissen Zalából

2021.06.01. 07:00

Perpatvarból erőszak Nagykanizsán és Zalaegerszegen

Erőszak­ba torkollott a családi perpatvar, két ilyen ügyben emeltek minap vádat.

Arany Gábor

Forrás: Shutterstock.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett egyik történet eseményei karácsony másnapján, 2020. december 26-án délután zajlottak Nagykanizsán egy Rákóczi utcai társasháznál. Itt jelent meg az ügyben vádlottá lett 20 éves fiatalember az élettársával, aki bement az anyjához a lakásba, a fiatalember pedig az udvaron várakozott. A két nő azonban összeveszett, kiabáltak, majd a lány kiment az udvarra nyomában az anyjával. A perpatvart látva a fiatalember rátámadt az idősebb nőre, műanyag székkel fejbe verte, amitől a nő a földre zuhant, a szék pedig eltörött. Ezt látva a ház egyik lakója az idősebb nő védelmére kelt, mire a fiatal férfi őt is megtámadta, elszakította a pólóját, megszorította a karját, seprűnyéllel próbálta megütni.

A másik konfliktus ez év április 3-án délben következett be Zalaegerszegen egy Balatoni úti tömbház hetedik emeletén. Ide érkezett ittas állapotban egy 55 éves férfi azzal az elhatározással, hogy beszéljen volt élettársával. Kopogott, dörömbölt az ajtón és kiabált a bebocsátásért. Az ajtó azonban csak akkor nyílt ki, miután megérkezett a ház egyik férfi lakója, akit a volt élettárs hívott oda, hogy aztán már közösen vegyék rá a hívatlan vendéget a hangoskodás befejezésére, és az épület elhagyására. A szép szó azonban nem hatott, az ittas férfi a mobiltelefonját a lakás ajtaja felé dobta, majd kétszer pofon vágta az őt távozásra felszólító lakót. A kiabálást ezután sem hagyta abba, majd a fejét néhányszor a falba, illetve a padlóba verte, aminek ekkor már több szemtanúja is volt.

A férfi ellen a kanizsai, valamint az egerszegi járási ügyészség testi sértés, garázdaság miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában