Frissen Zalából

2021.06.01. 10:52

Kigyulladt egy sorház Keszthelyen – az önkormányzat segít a lakóknak (frissítve)

Kedden délelőtt kigyulladt egy Deák Ferenc utcai épület tetőszerkezete. A tűz következtében az épület lakhatatlanná vált. Az önkormányzat segítséget nyújt az ott élők elhelyezésében.

Keszey Ágnes, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Frissítés: További útlezárások

A Deák Ferenc utcai tűzeset miatt forgalmi rend változás lép életbe Keszthelyen. A Deák Ferenc és a Nádor utca közötti szakaszon teljes útlezárás van. Forgalomtechnikailag a Bercsényi utca használata javasolt – írja a " target="_blank">Keszthely Város Önkormányzata Facebook oldal.

Frissítés: Eloltották a tüzet

A tűz további épületeket is veszélyeztetett, ám a rajoknak sikerült megakadályozni a lángok továbbterjedését. Az egységek az utómunkálatokat végzik, amely útlezárásokkal jár: elbontják a tetőszerkezetet, oltják a még izzó részeket, és átvizsgálják az épületet – írja a kataszrófavédelem.

Kigyullad egy épület tetőszerkezete

Kedden délelőtt sűrű füst terjengett a keszthelyi Sétálóutca felett is, hiszen a vele párhuzamos Deák Ferenc utcában – a Georgikon utca kereszteződésében – kigyulladt egy épület tetőszerkezete.

-Nem sokkal negyed 11 előtt érkezett a segélyhívás A jelzés szerint a Deák Ferenc utcában egy sorház tetőszerkezete füstöl- idézte fel lapunknak Bangó Szilárd, a Katasztrófavédelem megyei hivatalvezetője. A keszthelyi tűzoltóság néhány méternyire helyezkedik el az épülettől, így néhány perc múlva már kiérkeztek a helyszínre.

-Pillanatok alatt lángra kapott a tetőszerkezet, így akkor az már már teljes hosszában égett. A tűzoltók megkezdték az oltást, másrészt átkutatták az egész épületet a benttartózkodók után. Öten maguktól elhagyták az épületet, egy személyt a tűzoltók hoztak ki és átadták a mentőszolgálat munkatársainak- részletezte a Bangó Szilárd. A tüzet hét vízsugárral oltották: a keszthelyi tűzoltók mellett Badacsonytomajról, Marcaliból és Pacsáról is érkeztek tűzoltók, valamint Nagykanizsáról és Zalaegerszegről egy-egy vízszállító. A tüzet dél előtt megfékezték a lánglovagok, s vizsgálják a tűz keletkezési okát. Az épületben 8 földszinti és 4 tetőtéri lakás volt. Az épület a tűz miatt lakhatatlanná vált.

Az önkormányzat segít az ott lakóknak, ezért Nagy Bálint polgármester a jegyzővel együtt a helyszínre érkezett. Lapunk érdeklődésére a településvezető nem sokkal dél után elmondta: nem minden lakás volt lakott az épületben. Felvették a kapcsolatot a lakókkal, s folyamatban van az igények felmérése.

-Az önkormányzat segítséget ad azoknak, akiknek átmeneti elhelyezésre van szüksége, s előkészítjük az egyéb segítséget is a lakóknak – mondta el Nagy Bálint, utalva arra, hogy szükség esetén adománygyűjtést is szerveznek.

Egy olvasónk videón rögzítette a tűzesetet:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!