Frissen Zalából

2021.06.14. 12:25

Engedély nélkül vezettek, a zalai rendőrök őrizetbe vették őket

A szabálysértőket 72 órán belül bíróság elé állítják.

police.hu

Fotó: police.hu

A Keszthelyi Rendőrkapitányság járőrei 2021. június 12-én 1 óra körül Keszthelyen, a Festetics György utcában állítottak meg egy személyautóval közlekedő 26 éves dabasi lakost. A férfi vezetői engedélyt nem tudott átadni a rendőröknek, ráadásul az alkoholteszter pozitív értéket mutatott nála, ezért további mintavételre előállították.

Egy 30 éves sandi férfit igazoltattak a rendőrök szintén 12-én 11 óra körül, aki Nagykanizsán, a Vécsey utcában közlekedett autójával. Az általa átadott vezetői engedély nem volt érvényes, mivel azt korábban a hatóság visszavonta.

Fotó: police.hu

Segédmotoros kerékpárral közlekedett az a helyi férfi, akit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának motoros forgalom-ellenőrző járőrei igazoltattak ugyanaznap 16 óra körül. Vezetői engedélyt átadni nem tudott, motorjára kötelező felelősségbiztosítást nem kötött, valamint több műszaki hiányosság is felmerült a jármű esetében. Az ellenőrzés során felmerült annak gyanúja is, hogy a férfi vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vezetett, ezért további mintavételre őt is előállították.

A rendőrök a három járművezetőt engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették őket, és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították - közölte a police.hu.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a járművezető az általa vezetett, engedélyhez kötött jármű vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, ezen szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában