Frissen Zalából

2021.05.03. 15:00

Rendőrségi akciónak álcázták a rablást

Jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt tartott előkészítő ülés 2021. május 3-án a Zalaegerszegi Törvényszék.

zaol.hu

Fotó: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

A vád szerint az I. rendű vádlott a médiából szerzett tudomást, hogy a sértett ellen jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt büntetőeljárás van folyamatban, mivel évek óta illegális pénzváltással foglalkozik. A II. rendű vádlott egy baracskai gépjármű kereskedelemmel foglalkozó kft. tulajdonosa volt, akinél az I. rendű vádlott be nem jelentett alkalmazottként dolgozott. A II. rendű vádlott rendszeresen találkozott a III. rendű vádlottal, aki ismerte a sértett szokásait, mint pl. mikor szokott megjelenni a törzshelyén reggelente, de azt is tudta, hogy mindig tart magánál – akár több tízmillió – forintot és valutát. 2019. július 25-én hajnalban a II. és a III. rendű vádlott Nagykanizsára ment egy eltulajdonított rendszámmal felszerelt Mazda gépkocsival, amit egy ismerősük vezetett. A III. rendű vádlott telefonon keresztül tájékoztatta az I. rendű vádlottat a sértett aznapi mozgásáról, majd egy parkolóban találkoztak. A férfi 7 óra 55 perckor meg is jelent az autójával a parkolóban és magához vett 10 millió forintot, 4.500 eurót és 25.000 horvát kunát. Az I. és a II. rendű vádlottak a férfi ismerősük által vezetett gépkocsival a sértetthez hajtottak, majd az autóból kiugrottak.

„Rendőrség”

Az I. rendű vádlott a derekán egy fegyvernek látszó tárgyat viselt, a kezében egy bilincset tartott, valamint nála volt egy jelvényes igazolvány és azt kiabálta, hogy „rendőrség”. Erre a sértett futni kezdett, a két férfi üldözőbe vette, egy átjáróban utolérték, ahol az I. rendű vádlott két kézzel megfogta a sértett nyakát, fojtogatni kezdte, majd a járdán vonszolva egy kapualjba húzta. A férfinak nagy nehezen sikerült kiszabadulnia és elfutnia, azonban a táskát a benne lévő pénzzel a dulakodás során elejtette. Az I. rendű vádlott ezt felvette és társával visszafutottak a parkolóba. A három férfi még aznap délután Budapesten találkozott és a pénzt maguk között elosztották.

Az ügyben tartott előkészítő ülésen a személyesen megjelent vádlottak bűnösségüket nem ismerték el és nem kívántak vallomást tenni.

Miután az előkészítő ülés nem vezetett eredményre, ezért az ügy 2021. június 9-én tárgyalással, a vádlottak és tanúk meghallgatásával folytatódik – tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában