Frissen Zalából

2021.05.05. 12:08

Meg akarta ölni, vagy csak kergette gyermekét a nagykanizsai nő?

Bántalmazta, fürdőkádba akarta fojtani a gyermekét az anya, vagy csak kergette és véletlenül okozott neki sérüléseket?

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

Leegyszerűsítve ennek eldöntése vár az egerszegi törvényszéken dr. Gergye Tamás bíróra.

A büntetőperben szerdán tartottak előkészítő ülést, majd elkezdődött a tárgyalás.

A vádirat szerint a büntetőeljáráshoz vezető események idején 38 éves nagykanizsai nő 2012. április 16-án szült kisfiút, ám a gyermek apjával az élettársi kapcsolat öt évvel később megszakadt. A nő rendszeresen fogyasztott szeszes italt, és alkohol-problémája oda vezetett, hogy a nő elől már az 5 éves gyerek rejtette el az üveget, mire a nő megütötte a kisfiút. Az elfajult helyzet miatt eljárás indult, a bíróság a gyermeket az apánál helyezte el. A kapcsolattartás ez után is rendszeres volt, de a nő a láthatások során leittasodott, a szeszt gyakran nyugtatókkal együtt fogyasztotta, és rendszeresen, tettlegességig fajulóan került konfliktusba a saját szüleivel is, amely miatt nagyon számos alkalommal intézkedtek a rendőrök.

Ez történt 2020. március 26-án és április 17-én is, amikor a gyermek jelenlétében bántalmazta a saját édesapját, a kisfiú nagyapját. Ezek után pedig épp azért került ittasan hisztérikus állapotba, és kezdte a nála tartózkodó gyermekét hibáztatni, mert az édesapja _ a kisfiú nagyapja _ pár nappal korábban meghalt. Ez történt 2020. július 29-én. A gyermeket a lakásban üldözte, többször a hátán megütötte, megkarmolta, fejét az ajtónak ütötte, miközben azt hajtogatta, hogy megöllek. A menekülő gyermeket nagymamája próbálta védelmezni, ám ő is megsérült. Este nyolc óra körül a kisfiú az őt újra üldözőbe vevő édesanyja elől a fürdőszobába menekült, de az asszony követte, és ismételten azt kiabálta neki, hogy most megöllek, megfojtalak, dögöljél meg te dög. Ez után azzal a szándékkal, hogy a gyermeket a vízbe fojtsa, megnyitotta a fürdőkád csapját, a kisfiú hátát ütlegelte, folyamatosan megöléssel fenyegetve. A gyermek a fürdőszobából kijutni nem tudott, a nő a nyaktájékon megragadta, de megszorítani nem tudta, mivel a gyermek a fejét a vállához szorította. A támadás láttán a nagymama a fürdőszobába ment, és igyekezett megakadályozni a kisfiú további bántalmazását, illetve a fürdőkádba, a csap alá lökését, ezért hajkefével ütötte a lányát. Ekkor a kisfiú kimenekült a helyiségből, az anyja azonban utána rohant, a nappaliban megint elkapta, ettől mindketten elestek. A nagymama avatkozott közbe, mert amikor a lánya felállt, a kanapéra lökte, lefogta, és kiabált unokájának, hogy meneküljön az utcára, hívjon segítséget. A gyermek meztelen felsőtesttel kifutott az utcára és járókelőtől segítséget kért. A kisfiú a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Zala Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt emelt vádat a nő ellen, aki tagadta bűnösségét. Azt elismerte, hogy azon a napon alkoholt fogyasztott. Szerinte ezt meglátva a fia megijedt, elfutott, ő meg utánaeredt. Kergetőztünk, de nem akartam bántani, véletlenül okozhattam neki sérülést, mondta erről a nő. A fiam kifutott az utcára, és addigra már ott voltak a rendőrök, tette hozzá. A vádirat többi állítását is cáfolta, a túlzott alkoholfogyasztásával együtt.

Szerdán meghallgatták a nő édesanyját is, aki korábbi konfliktusokról beszélt, felidézte 2020. július 29-ét is. Ennek kapcsán kiabálásokról, kergetőzésről számolt be, de ez szerinte nem volt olyan súlyosan fenyegető helyzet, mint amiről a vádirat beszámolt. Az is tény viszont, hogy a rendőrségen először tett vallomásában az eseményekről úgy beszélt, ami alapján emberölés előkészülete miatt eljárás indult a lánya ellen.

A tárgyalás további tanúk meghallgatásával júniusban folytatódik.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!