Frissen Zalából

2021.05.18. 11:17

Kábítószerrel kereskedett a zalai férfi: ezeket találták nála a rendőrök

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják az a fiatal férfi, akit szombaton fogtak el a rendőrök.

Arany Gábor

Fotó: police.hu

A megyei rendőr-főkapitányság beszámolója szerint aznap délelőtt a Lovászi-hegy egyik romos pincéjében közel négy kilogramm csomagolt és kiporciózott, kábítószergyanús szárított növényi anyagot találtak. A lenti kapitányság nyomozói adatgyűjtés után jutottak el egy 33 éves lovászi férfihez, ő rejthette el a csomagokat a szőlőhegyi ingatlanával szomszédos elhagyott épületben, ezért az férfi lovászi otthonát is átkutatták. Ennek során a kábítószer értékesítéséhez használatos tárgyakat, valamint több mint 13 millió forintot és közel 4500 eurót, illetve gumilövedékes és gázriasztó fegyvert, meg szamurájkardot foglaltak le.

Fotó: police.hu

Az eddig feltárt tények szerint megalapozottan feltehető, hogy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekből tartotta el magát a férfit, akit a rendőrök elfogtak, majd őrizetbe vétele mellett kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt kihallgatták, ezt követően kezdeményezték letartóztatását. Ezt ügyészi indítványra az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója kedden délután el is rendelte, tekintettel egyebek mellett a bizonyítás megnehezítésének veszélyére, valamint a bűnismétlés eshetőségére – amennyiben szabadlábon maradna a gyanúsított.

Fotó: police.hu

Mint dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője kiemelte, a büntetlen előéletűnek számító férfi ellen korábban kábítószer-birtoklás vétsége miatt már indult eljárás. Ezt azonban tavaly októberben az ügyészség egy évre felfüggesztette, mert a férfi vállalta az elterelő kezelést.

Fotó: police.hu

Mindezen túl is van ellene folyamatban eljárás kábítószer birtoklása miatt, ugyanis Lovásziban a lakóháza szomszédságában lévő lakatlan ingatlan melléképületében március végén a rendőrök 1,1 kiló kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint lehegesztett zacskókat találtak. A nyomok alapján feltételezték, hogy a szomszédban élő férfi rejthette el a droggyanús anyagot. Mivel korábban évekig külföldön dolgozott, jelenleg viszont munkanélküli a nála megtalált nagyobb összeg arra is utalhat, hogy jövedelmét a kábítószerek eladásából biztosíthatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!