Frissen Zalából

2021.05.05. 06:47

Rendőr vesztette életét a közlekedési balesetben az M70-es autópályán

Csörnyeföld közelében történt balesetben egy ember vesztette életét.

zaol.hu, MTI

Csörnyeföld, 2020. március 17. Rendõr irányítja a forgalmat a magyar-szlovén határ közelében, az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenõhelyénél 2020. március 17-én. A koronavírus-járvány miatt ettõl a naptól csak magyar állampolgárok léphetnek be Magyarország területére, de a teherszállítást nem korlátozzák. MTI/Varga György

Forrás: MTI / Varga György

Fotó: Varga György

12:43

Képeinken a balesetet okozó jármű.

Fotó: GyF
Fotó: GyF
Fotó: GyF

10:29

Egy 41 éves rendőr volt a halálos áldozata annak a közúti balesetnek, amely szerda hajnalban történt az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyén – közölte a police.hu-n szerdán a Készenléti Rendőrség.

Fotó: police.hu

A gyászhír szerint a rendőr főtörzsőrmester, a Készenléti Rendőrség járőrparancsnoka szolgálatteljesítés közben, közúti balesetben vesztette életét Csörnyeföld közelében. A 41 éves, zalaegerszegi születésű főtörzsőrmester 2009 óta dolgozott a Készenléti Rendőrségnél.

A rendőrség megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában – olvasható a rendőrségi honlapon.

10:12

A rendőrök a helyszínelést befejezték, az útlezárást feloldották – írja a police.hu.

8:33

Megindulhatott Letenye irányába a forgalom, amely jelenleg az autópályán halad. Az autósoknak nem kell az ellenőrzéshez a pihenőhöz hajtaniuk, ugyanis ott zajlik a helyszínelés, teljes rendőri zárás van.

7:31

A helyszínről

Akik Szlovénia felől jönnek Magyarországra, a Muravidéki autópálya folytatásaként az M70-esre érkeznek. Ez az első pihenő, ahol a járműveknek rendőri ellenőrzésen kell átesniük. Több baleset is történt már itt, melyekről portálunk is beszámolt, ezeket ismét felidézzük.

Hatalmas baleset: öt kamion és egy kisteherautó ütközött egymásnak

Tavaly szeptemberben öt román rendszámú kamion és egy Ford Transit típusú magyar kisteherautó ütközött össze az M70-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a csörnyeföldi pihenő előtt néhány száz méterrel.

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/baleset-tortent-az-m70-esen-4538642/

A balesetben ketten súlyosan sérültek, az egyik kamion vezetője – őt rohammentő vitte kórházba –, valamint a magyar tulajdonú kisteherautó sofőrje, akit hosszas helyszíni ellátást követően mentőhelikopterrel szállítottak el.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Karambol okozott jelentős torlódást az M70-esen

Ugyancsak ebben a hónapban egy Szlovénia felől Letenye irányába tartó román rendszámú kisteherautó vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó kamion megállásra kényszerült, ezért hátulról nekiütközött, majd az őt követő szintén román rendszámú kishaszongépjármű szintén belecsapódott.

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/karambol-tortent-az-m70-esen-kerkaszentkiralynal-jelentos-a-torlodas-4496369/

Ez utóbbi ütközés a kisteherautót keresztbe fordította és nekilökte a két útpályát elválasztó korlátnak. Mint írtuk, a balesetben érintett kamion azért kényszerült megállásra az autópályán, mert a határzár miatt a csörnyeföldi pihenőn végzett kitereléses okmányellenőrzéshez feltorlódtak a járművek.

Fotó: Gyuricza
Gyuricza

A balesetben a román kishaszongépjármű vezetője sérült a legsúlyosabban, az ütközéstől a jármű rakománya hátulról összepréselte a vezetőfülkét, a sofőrt a lenti és letenyei tűzoltók szabadították ki.

Ráfutásos baleset

Idén márciusban történt, hogy az okmányellenőrzésre kijelölt csörnyeföldi pihenő előtt egy szlovák rendszámú, de orosz felségjelű pótkocsiban élelmiszert, száraz tésztát szállító kamion vezetője forgalmi okok miatt megállásra kényszerült. Ezt a mögötte érkező, vasárut szállító magyar kamion vezetője későn észlelte, s így nekihajtott járművével.

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ket-kamion-utkozott-az-m70-esen-tornyiszentmiklosnal-5078974/

Bár mindkét járműben jelentős kár keletkezett, valamint a rakományuk egy része az úttestre szóródott, a baleset személyi sérülést nem okozott.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

6:47

Az M70-es autópálya 15. kilométerszelvényében, Csörnyeföld közelében lévő pihenőhelyen 2021. május 5-én 3 óra 50 perc körül egy gépkocsi nekihajtott egy út mellett álló mikrobusznak. A balesetben egy személyt elgázolt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A kisbusz vezetőjét a mentők súlyos sérüléssel szállították kórházba.

A helyszínelés idejére a pihenő érintett részét a rendőrök lezárták.

Kérjük, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!