Frissen Zalából

2021.04.27. 10:19

Jelzett az alkoholteszter a gelsei férfi igazoltatásakor

Büntetőeljárás indult egy 49 éves gelsei férfi ügyében.

police.hu

Fotó: police.hu

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei 2021. április 26-án 9 óra 30 perckor Gelsén, a Thury György utcában ellenőriztek egy személyautóval közlekedő helyi férfit. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a jármű vezetője a vezetés megkezdés előtt alkoholt fogyasztott, melyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszter is igazolt, mert pozitív értéket jelzett.

A férfit elfogták, majd további mintavétel céljából a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján büntetőeljárás indult, és a sofőrt – vezetői engedélyének elvétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – tájékoztat a police.hu.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

- Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező a közlekedésben.

- Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

- Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet!

- A szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.

- Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!