Frissen Zalából

2021.04.14. 07:00

Családon belüli erőszak miatt emeltek vádat a zalai ügyészségek

Családon belüli erőszak miatt emeltek vádat a zalai ügyészségek, az esetekről a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba adott tájékoztatást.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Az egyik ügy vádlottá lett főszereplője, egy ötvenes éveiben járó lengyel férfi 2016-tól élettársával rédicsi családi házukban lakott. A pár viszonya 2018-ban megromlott, és a férfi részéről rendszeressé vált a nővel szembeni agresszivitás. A heti-havi gyakorisággal tettlegességig fajuló viták többnyire abból eredtek, hogy amikor a kamionsofőr férfi a hétvégéket otthon töltötte, rendszeresen leittasodott, a környezetére igénytelen volt, a ház körüli munkákból nem vette ki a részét.

A magáról megfeledkezett férfi élete párját pofozta, ütlegelte, lökdöste, kést szegezett a torkához, a hajánál fogva rángatta. Előfordult, hogy a részeg férfi konyhakéssel fenyegette a lefekvéshez készülődő párját, hogy meztelenül aludjon, vegye le az alsóneműjét, különben levágja róla. Egy ízben étkezés közben ismét vita alakult ki közöttük, ezért a nő szólt, hogy elment az étvágya, és az asztaltól pár percre távozott. Visszatérésekor a férfi közölte: nem kell ennie, és a nő tányérjáról az ételt a macska táljába szórta azzal, ha a nő éhes, megeszi onnan.

A férfi kétszer könnyű sérüléseket is okozott a párjának: kis erővel fejszével hátba ütötte, illetve fojtogatta, az ágyra lökte. Utóbbi eset után a nő az utcára menekült és rendőri segítséget kért, ezután a bíróság 30 napra megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben, aki ellen a lenti járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat.

A másik, szintén vádemelésig jutott történet eseményei egy Nagykanizsához közeli faluban zajlottak. A házaspár két évtizede élt együtt, a kapcsolatból három gyermek született, akiket együtt neveltek. Tavaly a 35 éves férj gyanakodni kezdett, hogy párja megcsalja, ezért december–január tájékán kamerákat szerelt fel az otthonukban, és amikor felesége rákérdezett ennek okára, azzal hárított, hogy azok nem vesznek fel semmit.

Pár nappal később, 2021. január 28-án este a férj visszanézte az előző napok felvételeit, és azzal szembesült, hogy távollétében a felesége intim együttlétre fogadott egy férfit. Indulatosan felelősségre vonta az asszonyt, mire ő kiabálni kezdett, ettől a férfi még idegesebb lett, és felesége arcába fejelt, akinek erőteljesen vérezni kezdett az orra, mire a férfi, megrémülve tettétől, igyekezett segíteni a vérzés elállítását. Az orrcsonttörést okozó férfi ellen a kanizsai járási ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában