Frissen Zalából

2021.03.30. 18:03

Erdőtűz! Nagy területen csaptak fel a lángok Várvölgy térségében (videó) – Frissítve

Nagy területen csaptak fel a lángok kedden késő délután háromnegyed hat körül Várvölgy térségében, egy nehezen megközelíthető területen.

Arany Gábor, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Frissítés:

21:36 – Eloltották a tüzet

Eloltották a tüzet a Zala megyei Várvölgy külterületén. Erdő és az aljnövényzete, valamint elszáradt farönkök égtek egy nehezen megközelíthető területen. A lángokat, amelyek mintegy nyolc hektárra terjedtek ki, a keszthelyi, a zalaegerszegi, a badacsonytomaji, a pacsai, a marcali, az ajkai és a zalakarosi hivatásos, valamint a sümegi és a balatongyöröki önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg.

https://www.facebook.com/watch/?v=148766657134461

Előzmények

Erdő és az aljnövényzete, valamint elszáradt farönkök égnek mintegy négy hektáron.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője, Kósi Zsolt közlése szerint a lángok elfojtására a keszthelyi tűzoltó egységek mellett további települések tűzoltóit is riasztották. A helyszínre tartanak a zalaegerszegi, a badacsonytomaji, a pacsai, a marcali, az ajkai és a zalakarosi hivatásos tűzoltók is, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szintén elindult oda.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az oltást a szél is nehezíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!