őrizetbe vették

2021.02.01. 11:08

Nem volt érvényes jogsija, ráadásul eltiltás hatálya alatt vezetett egy férfi Keszthelyen

A keszthelyi rendőrök előállították, és szabálysértési őrizetbe vették azt a férfit, aki eltiltás hatálya alatt vezetett.

police.hu

A Keszthelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai 2021. január 31-én 15 óra 25 perckor Keszthelyen, a Vaszary Kolos utcában ellenőriztek egy háromkerekű gépi meghajtású járművel, bukósisak nélkül közlekedő 28 éves helyi férfit. Az igazoltatás során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, valamint a vezetéstől is eltiltás hatálya alatt állt, a jármű pedig a műszaki állapota miatt a biztonságos közlekedésre alkalmatlan volt – írja a police.hu.

A rendőrök a férfit előállították, majd járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették, és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a gépjárművezető a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, ezen szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Kiemelt képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!