Vádirat

2021.02.16. 08:39

Egy pacsai pár kakaskodásából lett közúti veszélyeztetés

Családi vitából kerekedett országúti kakaskodás, majd közúti veszélyeztetés – az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

A büntetőüggyé fajult konfliktus azzal kezdődött, hogy 2020. január 19-én egy pacsai pár összeveszett, és az asszony délután keszthelyi ismerősét, egy 48 éves férfit kérte meg, hogy vigye el őt pacsai lakásukról Keszthelyre a szüleihez.

A férfi, aki egyébként az asszony élettársával haragos viszonyban állt, eleget tett a kérésnek, személyautóval késő délután megjelent Pacsán, majd kettesben útnak indultak vissza a Balaton-parti városba. A hátrahagyott élettárs azonban a kapcsolatuk rendezése érdekében személyautóval utánuk indult. Zalaapáti előtt érte utol őket, ekkor fénykürttel több alkalommal is jelezte az előtte haladó autó vezetőjének, hogy álljon félre, de ő ennek nem tett eleget. Már Alsópáhokon, lakott területen jártak, amikor az élettárs próbálta megelőzni az előtte haladó személygépkocsit, ám annak vezetője ezt észlelve balra kormányozva a másik autó elé bevágott és megakadályozta ezzel a manővert. Az összeütközést csak intenzív fékezéssel is elkormányzással tudta elkerülni az élettárs, aki ezt követően párja szüleinek keszthelyi lakóhelyéhez hajtott és ott várakozott. A másik gépkocsi megjelenésekor, és a keszthelyi férfi ellenséges fellépésének hatására inkább úgy döntött, hogy távozik, visszaült autójába és elindult a Rezi út felé. Ellenfele azonban nem hagyta ennyiben, ő is autóba szállt és utána eredt. Az élettárs a Kárpát útig jutott, ahol gépkocsijával épp jobbra kanyarodva hátramenetbe kapcsolt, amikor megérkezett a másik gépkocsi, amivel vezetője szándékosan, fékezés nélkül 25-29 km/h tempóval belehajtott a manőverező jármű jobb oldalába. Az ütközés ugyan nem okozott személyi sérülést, de ennek a lehetősége fennállt, ráadásul a a keszthelyi férfi ellenfele gépkocsijában közel 200 ezer kárt kárt okozott.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a feltárt tényekre tekintettel közúti veszélyeztetés és rongálás miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség a keszthelyi férfi ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában