vádemelés közúti veszélyeztetés miatt

2020.12.15. 07:00

Majdnem elütötte az őrt egy olasz férfi a nagykanizsai kórháznál

El akarta ütni a biztonsági őrt egy feldühödött férfi, az augusztus 18-án történtek miatt büntetőeljárás indult.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett vádirat szerint a vétkes, egy 62 éves olasz férfi az említett napon este gyalogosan távozott a nagykanizsai kórházból. Eközben az intézmény kijárati részénél indulatosan szidalmazta a kórház őrzését ellátó két biztonsági őrt. A feldühödött férfi ezt követően beszállt a személygépkocsijába, majd a portához hajtott, megállt a kórház bejáratához közel, és a gépkocsiban ülve tovább szidalmazta a portán tartózkodó biztonsági őröket. Ők felszólították a férfit, hogy távozzon gépkocsijával, mivel ott akadályozni fogja az érkező mentőgépkocsi bejutását. A terhelt azonban nem tett eleget a felszólításnak. Ekkor a biztonsági őrök egyike bement a portaépületbe, hogy telefonon értesítse a rendőrséget.

A másik biztonsági őr pedig a portaépület előtt az úttesten állva, mobiltelefonjával fényképfelvételt készített az olasz férfi gépkocsijáról, a megállási helyéről, illetve rendszámáról, hogy a felvételeket majd a kiérkező járőrök rendelkezésére tudja bocsátani.

Az autós észlelte, hogy a járműve elejétől hozzávetőlegesen 2 méterre álló biztonsági őr fényképeket készít. Ettől indulatossá vált, a gépkocsija motorját felpörgette, majd nagy lendülettel megindult előre. A biztonsági őr észlelte a felpörgő motor hangját, valamint a feléje elinduló gépkocsit, ezért testi épsége védelmében hátraugrott és a mellette leparkolt személygépkocsi mögé lépett. Az olasz férfi pedig autójával áthajtott azon a helyen, ahol előtte az őr állt, majd első kerekeivel felment a kórházi portaépület előtti járdaszakaszra is. Személyi sérülés vagy anyagi kár nem keletkezett. Ekkor az olasz férfi hátramenetbe kapcsolt, kicsit visszatolatott, majd távozott a kórházi bejárat közvetlen közeléből, és gépkocsiját leállította a Szekeres József utcában, ahol a kiérkező rendőrjárőr igazoltatta.

Az olasz férfi ellen a zalaegerszegi járási ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában