ROADPOL

2020.12.12. 19:35

Közlekedésbiztonsági ellenőrzés Zalában: sokan nem használják a passzív biztonsági eszközöket

Közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak Zalaegerszeg illetékességi területén a rendőrök. Az akció célja az ittas járművezetők kiszűrése és a láthatósági berendezések vizsgálata mellett a figyelemfelhívás volt.

Jóna István

A képen Király Balázs r. őrmester, Major Krisztina c. r. főtörzsőrmester a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei ellenőriznek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

December 7-13-ig tart a ROADPOL nemzetközi közlekedésbiztonsági akció, melyben, Zala megyében is különböző időpontokban, más-más városban tartanak ellenőrzést a rendőrök. Szombaton délelőtt Zalaegerszeg belvárosában a gyalogosokat és a kerékpárosokat ellenőrizték, majd délután Nagykapornak belterületén már az autósok következtek.

A képen Király Balázs r. őrmester, Major Krisztina c. r. főtörzsőrmester a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei ellenőriznek Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

- A megváltozott látási- és időjárási viszonyok nem kedveznek a közlekedésben résztvevőknek. A korai sötétedés, az eső, a köd, a pára, mind nehezítik a közlekedést, és növelik a balesetek bekövetkezésének lehetőségét. Az ittas járművezetők kiszűrése a célja az akciónak, emellett a Magyar Autóklub közreműködésével hajtunk végre a Látni és látszani elvhez kapcsolódóan a járművek világításrendszerének az ellenőrzését, a gumiabroncsok vizsgálatát – tájékoztatott Soós Szabolcs r. alezredes a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

Hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen a közúti közlekedésben résztvevők szabálykövető magatartásának kialakítása és megtartása. Tapasztalataik szerint sok „félszemű” gépjármű fut az utakon. Nem lehet elégszer felhívni a közlekedők figyelmét a gépjárművek indulás előtt ellenőrzésére és a körültekintő közlekedésre.

Az osztályvezető elmondta még, hogy a téli gumiabroncs használatára odafigyelnek az emberek, valamint az ablaktörlők állapotára is, de a világítóberendezésekre már kevésbé. A passzív biztonsági eszközök használatát sokan elmulasztják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!