közokirat-hamisítás

2020.12.10. 15:00

Hamis vezetői engedélyt mutatott be a sofőr – Őrizetbe vették a nagykanizsai rendőrök

Közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a nagykanizsai rendőrök az 54 éves sofőr ügyében.

police.hu

Az M70-es autópálya 14 –es kilométerszelvényében ellenőriztek a zalai rendőrök egy francia honosságú Ford típusú személyautóval közlekedő magyar állampolgárt 2020. december 9-én 10 óra 30 perckor. A férfi a vezetési jogosultságát egy Kanadában kiállított vezetői engedéllyel próbálta igazolni, de az okmány vizsgálatakor felmerült a gyanú, hogy a jogosítvány nem eredeti, az hamisítvány, az eredeti teljes utánzata. A sofőr adatainak ellenőrzése során kiderült, hogy őt a járművezetéstől korábban véglegesen eltiltották, nem vezethetett volna.

A körösszegapáti férfit az egyenruhások elfogták, majd a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra történő előállítását követően közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, az eltiltás hatálya alatti járművezetés szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. A hamis vezetői engedélyt a nyomozók lefoglalták – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában