vád

2020.11.25. 10:00

Orvvadászat miatt indult eljárás egy 71 éves, kehidakustányi férfi ellen

Tiltott területen lőtt ki egy őzsutát, orvvadászat miatt indult büntetőeljárás a 71 éves férfi ellen.

Arany Gábor

Fotó: police.hu

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint a kehidakustányi férfi 1994 óta tagja egy vadásztársaságnak, ily módon az előírásokkal tisztában van. A település közelében kívánt vadászni 2019. december 7-én a, beírta magát a vadászati naplóba, az úgynevezett gazdasági fenyő területre 17 és 24 óra közötti időszakra. Ezt követően ezen a napon este kilenc óra körüli időpontban Kehidakustány területén a Juharfa, Eperfa, Akác és Hárs utcák határolta üres területen kilőtt egy őzsutát engedéllyel tartott golyós fegyverével.

Ez a rész azonban – bár a társaság nyilvántartott vadászterületéhez tartozik- alkalmatlanként van nyilvántartva, ahol jogszerű vadgazdálkodás és vadászat nem folytatható. A férfi a kilőtt őzsutát a lakására szállította, kizsigerelte és a húst fagyasztóládában helyezte el. A rendőrség itt foglalta le, majd adta ki a vadásztársaság részére. Az őz vadgazdálkodási értéke 100 ezer forint volt, a lefoglalt hús pedig közel 31 ezer forintot ért.

A nyomozók a férfi lakásán tartott házkutatáskor 21 darab 7,62x54R kaliberű, valamint 8 darab 3000 winchester magnum kaliberű golyós vadásztöltényt foglaltak le, ezek lőszernek minősülnek. A vadász fegyvertartási engedélyt a rendőrség visszavonta.

A történtekre tekintettel a keszthelyi járási ügyészség orvvadászat, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint lopás miatt emelt vádat a férfi ellen.

Kiemelt kép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!