önbíráskodás

2020.11.24. 13:27

Megöléssel fenyegette adósát egy keszthelyi férfi

Megöléssel fenyegette meg adósát a fiatal férfi; önbíráskodás kísérlete miatt emeltek vádat ellene.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A 30 éves keszthelyi férfi ez év március 14-én délután három óra körül megjelent Keszthelyen egy Soproni utcai ingatlannál, a nyitott kapun bement az udvarra, hogy megkeresse a hátsó lakrészben élő ismerősét, ám ő nem tartózkodott otthon. A fiatalember ekkor vette észre másik lakrészben élő férfit, aki még 2017 decemberében az ő gépkocsiját engedély nélkül elvitte és megrongálta. Erre az esetre utalva indulatosan közölte az autóját megrongáló férfival, hogy a kára miatt 150 ezer forinttal tartozik neki. Szóváltás támadt közöttük, majd érvei nyomatékosítására az udvaron fejszét vett kezébe és az élével az épület falára, a bejárati ajtó mellé felvéste a 150-es számot.

A feldühödött fiatalember magatartásától megriadva ellenfele és annak élettársa a lakásukba menekültek, ahova azonban a tartozását számon kérő férfi követte őket. Igaz, a fejszét az udvaron közben eldobta, de a zsebéből kinyitható pengéjű kést vett elő, azzal az ajtótokba szúrt, és fenyegetőleg közölte ellenfelével: neki csak egy mozdulat lenne, hogy megölje. Ez sem érte be, mert egyre agresszívebbé vált, és az ajtó melletti hűtőszekrényen lévő mikrohullámú sütő tetejébe több alkalommal is beledöfte a kést, majd a földre lökte a készüléket, aminek a vezetéke a konnektort is kiszakította a falból. Ráadásul amikor a megrongált sütőjét a helyére próbálta visszatenni a lakó, a fiatalember megmarkolta mellkasán a pólóját és a késsel egy vágást ejtett raja, közben pedig folyamatosan fenyegette, tartozása megadására szólította fel. A megfélemlített férfi végül ígéretet tett a pénz megfizetésére. A fiatalember közölte, erre április 5-ig ad haladékot, és nyomatékul a mikrohullámú sütő tetejébe a késsel belekarcolta az 5-ös számot, majd távozott.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a fenyegetőző férfi ellen a keszthelyi járási ügyészség önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat.

Kiemelt kép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!