Vádemelés

2020.11.03. 09:55

Egy 18 éves zalai lány 20 centis késsel követelt pénzt saját anyjától

Késsel fenyegette az édesanyját, hogy pénzt csikarjon ki tőle az a fiatal nő, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A történet részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. E szerint a 18 éves iklódbördőcei nő tavaly költözött el Kerkakutason élő édesanyjától, de nehéz anyagi helyzete miatt rendszeresen vissza járt hozzá, hogy pénzt kérjen tőle. Ez történt ez év március 4-én déli 12 óra előtt nem sokkal, amikor is orvosi vizsgálatra hivatkozva kért 8 ezer forintot, ám anyja közölte, nem tud pénzt adni. Ezen a fiatal nő dühbe jött, 20 centi pengehosszúságú kést vett magához a konyhaasztalról, és azzal fenyegette anyját, hogy megöli, ha nem kap pénzt. Bő negyed órán keresztül tartotta sakkban az anyját, aki próbált telefonon segítséget kérni, ám ebben a lánya megakadályozta, majd ő hívta föl az egyik rokont azzal, hogy közölje vele: „anyu megint nem ad pénzt”.

Eközben az idősebb asszony segítségért kiabált, amit a felhívott rokon meghallott, és értesítette a falugondnokot, aki hamarosan megjelent a családi háznál. Ő kezdte kérlelni a fiatal nőt, hogy tegye le a kést, azonban nem tett ennek eleget, hanem hadonászott tovább és most már mindkettőjüket megöléssel fenyegette. Egy alkalommal még az anyja felé is csapott a késsel, de nem érte el. Aztán kicsit csillapodott a fiatal nő dühe, elkezdett ruhákat pakolni, közben letette a kést, amit a falugondnok elvett, és felszólítására távozott a házból a lány.

Mint kiderült, nem sokkal később autóbusszal Lentibe utazott, és boltot működtető rokonához ment, hogy pénzt kérjen tőle. Vele beszélgetett, amikor megjelent a nagymamája, akitől szintén pénzt kért, azonban ő közölte vele, nem ad, majd elindult a bolt bejárata felé, ekkor dühében az unokája tarkón ütötte. Ezután mindhárman bementek a boltba, ahol a fiatal nő vitatkozni kezdett a rokonaival, toporzékolt, aminek hatására kapott 8 ezer forintot, hogy végre távozzon. Viselkedése a közelben tartózkodókban megbotránkozást keltett. A nagymama, aki korábban éveken keresztül rendszeresen anyagilag támogatta az unokáját, az inzultus után elhatározta, többet nem ad neki pénzt, ezt közölte vele, hozzátéve, emiatt ne is keresse. Ennek ellenére az unokája ezt követően május végéig rendszeresen, néha naponta többször is megjelent a nagymama Lentiben lévő családi házánál, hogy pénzt kérjen. Mivel nem nyert bebocsátást, a ház előtt várakozott, az ajtón kopogtatott, dörömbölt, csengetett, kiabált, egy alkalommal dühében még virágcserepet is összetört. Az is előfordult, hogy a rendőrséget kellett kihívni, vagy a rokonokat értesíteni, és ők bírták távozásra a magáról megfeledkezett fiatal nőt.

A történtekre tekintettel a lenti járási ügyészség rablás bűntettének kísérlete, garázdaság és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a fiatal nő ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!