bűntetőeljárás indult

2020.10.09. 07:45

Részeg volt, ráadásul eltiltották a vezetéstől a nemesapáti sofőrt

Büntető-, és szabálysértési eljárás is indult a 44 éves nemesapáti férfi ügyében.

police.hu

Fotó: pixabay.com

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai csütörtökön délután, Nagykapornakon, a Fő úton ellenőriztek egy autót vezető 44 éves nemesapáti férfit.

Az igazoltatás során megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a járművezetéstől pedig jogerősen eltiltották. A rendőri intézkedés során felmerült a gyanúja annak is, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ezt a helyszínen alkalmazott alkoholteszter is igazolta, mert pozitív értéket jelzett. A férfit elfogták, és további mintavételre előállították, a mérési eredmények alapján az ügyben büntetőeljárás indult.

A rendőrök a sofőrt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították, őt 72 órán belül bíróság elé állítják -ír.ja a police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!