eljárás indult ellene

2020.09.10. 09:41

Testvére adatait diktálta be igazoltatásakor egy zalaszentgróti fiatal

Testvére adatait diktálta be a rendőrnek igazoltatásakor a fiatal a zalaszentgróti férfi, hamis vád miatt is eljárás indult ellene.

Arany Gábor

Fotó: police.hu

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint a 19 éves zalaszentgróti férfi által vezetett személygépkocsit ez év május 30-án Zalaegerszegen a pózvai városrészben, a külsőkórházhoz vezető úton állította meg a rendőrsjárőr ellenőrzésre. Mint kiderült, a jármű műszaki érvényessége tavaly november 21-én lejárt, kötelező biztosítással nem rendelkezett, és 2020. január 2-án a forgalomból is kivonták a bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt.

A fiatal férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett, de ez korábban sem tartotta vissza, emiatt már több alkalommal bírságolták meg, illetve tiltották el a járművezetéstől. Az igazoltatáskor attól félve, hogy újabb szankcióval kell szembenéznie, az intézkedő rendőrnek azt állította, hogy személyi okmányait nem tartja magánál, majd testvére adatait diktálta be, aki szintén nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A férfi amellett, hogy érvénytelen hatósági jelzéssel közlekedett, miközben eltiltás volt érvényben vele szemben, valamint más, közlekedésre vonatkozó szabályokat is megsértett, mindezekkel ráadásul testvérét vádolta meg.

Az intézkedő rendőr a helyszínen elvette a jármű hatósági engedélyét és jelzését, amiről elismervényt állított ki, s ezt a zalaszentgróti fiatalember a testvére nevében írta alá, meghamisítva a közokiratot.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a feltárt tények alapján szabálysértési vonatkozó hamis vád vétsége, valamint közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a zalaszentgróti fiatalember ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában