bántalmazás

2020.09.15. 16:19

Súlyosan bántalmazta nevelt fiát egy zalakomári férfi

Nevelt fiát bántalmazta a részeges férfi, súlyos sérülést okozva neki, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség által kiadott tájékoztató szerint a 42 éves zalakomári férfi élettársi viszonyban él párjával, akivel közösen nevelik a kapcsolatukból született két kiskorú gyermeket és az anya korábbi házasságából származó, 18 éves fiút. A férfi rendszeresen fogyaszt alkoholt, és ilyenkor beleköt a nevelt fiába, akit már többször el akart zavarni a háztól. Emiatt az anya a három gyermekkel egy alkalommal már elköltözött tőle, de lévén ő háztartásbeli a jövedelem hiánya miatt visszatért az élettársához, aki eltartja őket.

A férfi 2020. május 29-én munka után szokása szerint ittas állapotban ment haza, és ismét veszekedni kezdett nevelt fiával, akit kizavart a házból. A fiút az udvarról édesanyja hívta be, majd amikor a konyhában vacsorához készültek, a nevelő apa megint hangosan szidalmazni kezdte a 18 éves fiút, majd a ruhájánál fogva rángatni kezdte és bakancsos lábával rugdosott felé. Az asszony hiába igyekezett fia védelmére kelni, élettársa egyre erőszakosabbá vált, és a dulakodás közben leesett papucsát épp felvenni próbáló, földre hajoló fiút úgy rúgta meg bakancsos lábával, hogy eltalálta az arcát és az orrát. A rúgástól eltörött a fiú orrcsontja és erősen vérezni kezdett az orra, ezért féltestvér öccse telefonon azonnal értesítette a rendőrséget.

Mivel a bántalmazás 28 nap alatt gyógyuló sérüléssel járt, a Nagykanizsai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Fotó: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában