gyorshajtás

2020.09.19. 14:53

Halálos iramban a 74-es főúton Zalaegerszegnél: ez az autós karcolta a kétszázat

A ROADPOL által koordinált közlekedésbiztonsági napok keretében a zalai rendőrök is kiemelt figyelmet fordítottak a gyorshajtókra.

police.hu

Fotó: police.hu

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2020. szeptember 14-e és 20-a között Focus on the road – Figyelem az útra elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amihez a magyar rendőrség is csatlakozott. A ROADPOL közlekedésbiztonsági napok keretében szeptember 17-én Magyarország teljes területén koordinált sebességellenőrzést végzett a rendőrség, így Zala megyében is kiemelt figyelmet fordítottak a gyorshajtókra – írja a police.hu.

A sebességellenőrzések célja a balesetveszélyes útszakaszokon szabálytalanul, a közlekedés szabályait figyelmen kívül hagyó, felelőtlen közlekedők közúti forgalomból való kiszűrése, a sebességtúllépések visszaszorítása, ezáltal a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a közlekedésbiztonsági helyzet javítása.

Fotó: police.hu

Egy híján 200 km/h sebességgel közlekedett egy autós Zala megyében, a 74-es főútvonal 37-es kilométerszelvényénél, Zalaegerszeg térségében 2020. szeptember 17-én délután, veszélyeztetve ezzel a közlekedésben résztvevőket. A sofőrrel szemben az egyenruhások közigazgatási bírságot, és előéleti büntetőpontokat szabtak ki.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában