két személy súlyosan megsérült

2020.09.25. 12:38

Hatalmas baleset történt pénteken az M70-esen – Öt kamion és egy kisteherautó ütközött egymásnak

Öt román rendszámú kamion és egy Ford Transit típusú magyar kisteherautó ütközött össze péntek délelőtt az M70-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a csörnyeföldi pihenő előtt néhány száz méterrel.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Egy személyt a tűzoltók szabadítottak ki

Információink szerint a baleset azért következett be, mert az egyik kamion vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó jármű forgalmi okok miatt megállni kényszerül, s hátulról nekiütközött, majd további járművek hajtottak belé. Az egyik kamion vezetőfülkéje, valamint a kisteherautó jelentősen roncsolódott, egy személyt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a járművéből.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Ketten súlyosan megsérültek

A balesetben két személy sérült súlyosan, az egyik kamion vezetője – őt rohammentő vitte kórházba –, valamint a magyar tulajdonú kisteherautó sofőrje, akit hosszas helyszíni ellátást követően mentőhelikopterrel szállítottak el.

A helyszínelés és a műszaki mentés órákig eltartott

A történtek miatt a Letenye felé vezető oldalon annak ellenére rengeteg jármű tolódott fel, hogy kevéssel a baleset után az érintett szakaszt lezárták a forgalom elől, s a közlekedőket a tornyiszentmiklósi lehajtón az 7538-as útra terelték. A helyszínelés és a műszaki mentés órákig eltartott, ezen időszak alatt, Dobrin, Csörnyeföldön és Muraszemenye aligvári településrészén keresztül haladt a forgalom.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A pénteki szerencsétlenség helyszíne közelében bő két hete történt már egy hasonló baleset. Akkor is, most is vélhetően a határon belépők úgynevezett kitereléses ellenőrzése miatt alakult ki torlódás. Pénteken tüzetesen megnéztük a helyszínt, számos közlekedési jelzőtábla – köztük sebességkorlátozó és sávlezárásra figyelmeztető – hívja fel a közlekedők figyelmét a veszélyhelyzetre.

21:00 – Újra járható az M70-es autópálya

A rendőrök a helyszínelést befejezték, az útlezárást feloldották – írja a police.hu.

[eadvert]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában