Jogerős

2020.06.18. 11:00

Felfüggesztett börtönre ítélték felfegyverkezve elkövetett rablásért a kanizsai fiatalt

Negyedóráig sem örülhetett a zsákmánynak az a fiatal rabló, akit szerdán ítéltek el jogerősen 2 év börtönre, de a végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztve.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A 19 éves nagykanizsai férfi el akart költözni szüleitől, mert megromlott velük a kapcsolata, ám az ön­álló lakásra, albérletre nem volt pénze. Ezért elhatározta, hogy ékszer­üzletet rabol ki, a zsákmányt eladja, így jut pénzhez. Tervének végrehajtására 2020. február 28-án fél tíz körül 9 centis pengéjű bicskát vett magához otthon, majd taxival Nagykanizsa belvárosába vitette magát. Itt egy ékszer­üzlethez ment, szája elé húzta a sálját, és kapucnival a fején 10 óra 3 perckor bement az ékszerüzletbe, ahol csak az eladó tartózkodott. A férfi az ékszerüzletbe lépve elővette a kinyitott bicskáját, és azzal fenyegetve felszólította az eladónőt, hogy adjon neki pénzt vagy ékszert. A nő megrémült a kés látványától, és közölte, hogy nincs pénz az üzletben. A rabló ekkor az ékszereket követelte, mire az eladó igyekezett a támadót szóval tartani, és néhány láncot, gyűrűt a pultra tett, miközben megnyomta a riasztó gombját. A biztonsági szolgálat azon­ban nem ért ki a helyszínre, ezért a megrémült eladó további ékszereket rakott ki a pultra, és kérte, hogy az árcímkéket levághassa róluk, különben nem tud elszámolni velük. A rabló ezt megengedte, majd magához vette az ékszereket és távozott. Az eladónő ekkor telefonon értesítette az üzlet tulajdonosát és a rendőrséget. A rablót negyed tizenegykor az üzlettől 250 méterre lévő Kálvin téren, a református templom taxira várt, amikor a rendőrök elfogták. A hiánytalanul megkerült az ékszereket a rendőrség visszaadta a tulajdonosnak, így az 530 ezer forintos kár megtérült.

A kanizsai járásbíróságon az ügyben tartott előkészítő ülésen a felfegyverkezve elkövetett rablással megvádolt fiatalember a bűnösségét elismerte, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezt követően az ügyészi indítvánnyal egyező ítélet született, amit minden érintett tudomásul vett, így az jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!